ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΣΟΥΝΙΟ

Η καλύτερη περιοχή για όσους θέλουν
να συ...

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Στο νοτιότερο άκρο της αθηναϊκής Ριβιέρας θα βρείτε το ακρωτήριο Σούνιο. Η βραχώδης ακτή του, η θέα του ηλιοβασιλέματος και τα αρχαία ερείπια όπως ο ναός του Ποσειδώνα, δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα. Η φυσική ομορφιά καθιστά την περιοχή ιδανική για τις πολυτελείς καλοκαιρινές κατοικίες των Αθηναίων.

Το Σούνιο είναι γνωστό για το ναό του Ποσειδώνα, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιοελληνικά μνημεία της Χρυσής Εποχής, το οποίο περιβάλλεται από θάλασσα στις τρεις πλευρές του. Αξίζει να αναφερθεί ότι εκεί βρέθηκε ο Κούρος του Σουνίου (600 π.Χ.), τον οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Στα αρχαία χρόνια οι Αθηναίοι γιόρταζαν στο Σούνιο, κάθε πέντε έτη, ένα φεστιβάλ για το οποίο οι ηγέτες των Αθηνών ταξίδευαν στο ακρωτήριο με ένα ιερό σκάφος.

Η περιοχή έχει βαθιά και σημαντική ιστορική αξία. Για εσάς που αγαπάτε την αρχαιολογία και την ιστορία, σας συνιστούμε να περιηγηθείτε στο Σούνιο με τη βοήθεια ενός ξεναγού που θα σας καθοδηγήσει με λεπτομέρεια στην αρχαία ελληνική περίοδο.

Τα παρθένα νερά των απομακρυσμένων και βραχωδών παραλιών του και το ηλιοβασίλεμα πάνω από το Αιγαίο, είναι κάποιοι ακόμα λόγοι που καθιστούν το Σούνιο δημοφιλή προορισμό για ημερήσιες εκδρομές. Ο Δήμος Λαυρεωτικής ιδρύθηκε το 1890 με το όνομα Σούνιο, αλλά μετονομάστηκε σε Λαυρεωτική το 1891. Το ίδιο το ακρωτήρι βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κάτω Σούνιο και Λεγρενά.

Το Εθνικό Πάρκο Σουνίου καθιερώθηκε το 1974 σε μια περιοχή 7500 στρεμμάτων. Επιβάλλεται επίσης μια επίσκεψη στο πολυτελές ξενοδοχείο Grecotel Cape Sounio: η μοναδική θέα από το μπαλκόνι του κόβει την ανάσα.

Χρήσιμες πληροφορίες

18 χμ

από το κέντρο της Αθήνας

25 χμ

από τον Διεθνή Αερολιμένα
Αθηνών

10 χμ

από τα πεντακάθαρα νερά
της Λίμνης Βουλιαγμένης

Δωρεάν μεταφορά από
και προς την κλινική

Απολαύστε τη συγκλονιστική θέα
από το Ναό του Ποσειδώνα

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η καλύτερη περιοχή για όσους θέλουν να συνδυάσουν χαλάρωση και διακοπές:

Ναός του Ποσειδώνα
ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
ημερήσια κρουαζιέρα
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Ναός του Ποσειδώνα
ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Η λίστα υπηρεσιών της ΝΕΦΡΟΛΑΙΦ με μια ματιά
1

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΝΗΨΗΣ

ΝΕΦΡΟΣΕΝΤΕΡ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΝΕΦΡΟΛΑΙΦ

Αίθουσα Ανάνηψης και Επειγόντων Περιστατικών.

2

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ

ΝΕΦΡΟΣΕΝΤΕΡ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΝΕΦΡΟΛΑΙΦ

κάθε μηχανήματος και ολόκληρου του δωματίου αιμοκάθαρσης μεταξύ μίας βάρδιας και της επόμενης.

3

ΒΕΛΟΝΕΣ ΓΙΑ ΦΙΣΤΟΥΛΑ Η ΚΑΘΕΤΗΡΕΣ

ΝΕΦΡΟΣΕΝΤΕΡ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΝΕΦΡΟΛΑΙΦ

Για ασφαλή αιμοκάθαρση.