ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Η καλύτερη περιοχή για όσους θέλουν να συνδυ...

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Η Επίδαυρος ήταν μια μικρή πόλη της αρχαίας Ελλάδας, στη χερσόνησο της Αργολίδας στον Σαρωνικό κόλπο. Δύο σύγχρονες πόλεις φέρουν το όνομα Επίδαυρος: η Παλαιά Επίδαυρος και η Νέα Επίδαυρος. Από το 2010 ανήκουν στον νέο δήμο της Επιδαύρου, τμήμα της περιφερειακής μονάδας της Αργολίδας. Είναι κοντά στις εγκαταστάσεις της κλινικής ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ και είναι και οι δύο ιδανικές για ημερήσιες εκδρομές.

Το Ιερό του Ασκληπιού στην Επίδαυρο αποτελεί μια μοναδική μαρτυρία για τις θεραπευτικές πρακτικές του Αρχαίου Κόσμου και την εμφάνιση της επιστημονικής ιατρικής. Πρόκειται για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αρχαία ελληνικά ιερά της Αρχαιότητας, σπουδαίο για την αρχιτεκτονική του λαμπρότητα και μετέπειτα επίδραση.

Στην Πελοπόννησο, στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η περιοχή του Ιερού περιλαμβάνει μια σειρά από αρχαία μνημεία που απλώνονται σε δύο αναβαθμίδες και περιβάλλονται από ένα διατηρημένο φυσικό τοπίο. Ανάμεσα στα μνημεία του Ιερού βρίσκεται το εντυπωσιακό Θέατρο της Επιδαύρου, γνωστό για τις ιδανικές αρχιτεκτονικές του διαστάσεις και την παραδειγματική ακουστική του. Το Θέατρο, μαζί με τους Ναούς της Αρτέμιδος και του Ασκληπιού, της Θόλου, του Εγκοιμητήριου και των Προπυλαίων, αποτελούν μια συνεκτική συλλογή μνημείων, που απεικονίζουν τη σημασία και τη δύναμη των θεών της θεραπευτικής τέχνης του Ελληνικού και Ρωμαϊκού κόσμου.

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι θέατρο στην ελληνική πόλη της Επιδαύρου, στο νοτιοανατολικό άκρο του Ιερού του Ασκληπιού, του αρχαιοελληνικού θεού της ιατρικής. Είναι χτισμένο στη δυτική πλευρά του Όρους Κυνόρτιο, κοντά στο σύγχρονο Λιγουριό και ανήκει στο Δήμο Επιδαύρου. Θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο λόγω της εξαιρετικής ακουστικής του και της μοναδικής αισθητικής του.

Οι θεατρικές παραστάσεις σταμάτησαν στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ξεκίνησαν ξανά το 1954 στο οργανωμένο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου. Το 1955 το φεστιβάλ θεσπίστηκε ως ετήσια εκδήλωση για το αρχαίο δράμα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και οι αρχαίες τραγωδίες προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Η πρώτη μοντέρνα παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ήταν η τραγωδία του Σοφοκλή, «Ηλέκτρα», το 1938, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη.

Το θέατρο χρησιμοποιείται ενίοτε για να φιλοξενήσει σημαντικά μουσικά γεγονότα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας ερμήνευσε εκεί τη «Νόρμα» το 1960 και τη «Μήδεια» το 1961.

Το μνημείο χαρακτηρίζεται από την αντιπροσωπευτική τριμερή δομή ενός ελληνιστικού θεάτρου που διαθέτει αμφιθέατρο, ορχήστρα και πέτρινη σκηνή.

Χρήσιμες πληροφορίες

30 χμ

από το Διεθνές Λιμάνι της Πάτρας

45 χμ

από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Δωρεάν μεταφορά από
και προς την κλινική

Πολύ κοντά σε πολλούς
αρχαιολογικούς χώρους

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η καλύτερη περιοχή για όσους θέλουν να συνδυάσουν χαλάρωση και διακοπές:

Ναός του Ποσειδώνα
ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
ημερήσια κρουαζιέρα
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Ναός του Ποσειδώνα
ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Η λίστα υπηρεσιών της ΝΕΦΡΟΛΑΙΦ με μια ματιά
1

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΝΗΨΗΣ

ΝΕΦΡΟΣΕΝΤΕΡ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΝΕΦΡΟΛΑΙΦ

Αίθουσα Ανάνηψης και Επειγόντων Περιστατικών.

2

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ

ΝΕΦΡΟΣΕΝΤΕΡ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΝΕΦΡΟΛΑΙΦ

κάθε μηχανήματος και ολόκληρου του δωματίου αιμοκάθαρσης μεταξύ μίας βάρδιας και της επόμενης.

3

ΒΕΛΟΝΕΣ ΓΙΑ ΦΙΣΤΟΥΛΑ Η ΚΑΘΕΤΗΡΕΣ

ΝΕΦΡΟΣΕΝΤΕΡ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΝΕΦΡΟΛΑΙΦ

Για ασφαλή αιμοκάθαρση.